Nyhedsbrev februar 2017

Nyhedsbrev februar 2017

Denne måned kommer mit nyhedsbrev lidt senere end vanligt. Det hænger sammen med, at jeg har været i Singapore og på Taiwan det meste af februar og netop er hjemkommen i går. I mit nyhedsbrev til marts, vil jeg skrive lidt mere om min tur og mine oplevelser med de forskellige lærere jeg har trænet med og lært fra, og også lidt om Huong’s oplevelser med at “krydse hænder” med dygtige udøvere fra den “indre” skole …
Dette nyhedsbrev vil primært være en lille update og reminder om de meget spændende workshop, kurser og uddannelse der er lige om hjørnet – den første workshop allerede næste søndag.

Rejse Taiwan:
Det er nu fire år siden jeg sidste gang var på Taiwan, og meget er sket siden da, bl.a. med min egen udvikling, men især med den gruppe jeg tidligere har lært fra i Taipei. Gruppen er i dag splittet op efter master Jeng med omkring 50 års undervisning nu ikke længere er det naturlige samlingspunkt, men bor på plejehjem. Hans tre topelever er gået hver til sit, og det er nu Shen Shen Yuan (som jeg tidligere har haft i Danmark) der leder gruppen i Peace park, hvor master Wu underviser et andet sted og det samme gælder den 7-dobbelte pushhandsmester master Shu.
Et af mine formål med rejsen var bl.a. at få kontakt til og lære fra en fyr der er blandt de absolut bedste – formentlig den bedste – jeg nogensinde har mødt hvad angår at lave qina (låse), og især komme fri af dem uden nogen former for force – let som en fjer. Det ikke bare lykkedes, men både Huong og jeg begyndte at lære fra ham, og det er ikke usandsynligt jeg bringer ham til Danmark. Det samme var tilfældet med en af mine tidligere lærere – master Wu – fra master Huang systemet. Han har udviklet sin downward force (an) helt utroligt siden sidst, og kan nu med lethed få mine ben til at kollapse ved let berøring på toppen af mit hoved, så jeg enten sætter mig ned eller kommer helt ned at ligge. Jeg har en del video med det, som jeg ved lejlighed vil vise til mine elever. Lige præcis den ting har jeg kun set master Hunag gøre på video, men ikke prøvet selv. For de “indviede”, kunne han til dels også få mig til at være “snurretop” – også første gang jeg har erfaret det.
Efter turen har jeg igen taget mine gamle overvejelser op om at arrangere en tur til Taiwan for en lille gruppe – formentlig sommeren 2018.
Men mere om alt det i næste nyhedsbrev.

DSC00243
(Yderst til højre master Tien Feng – Qinamanden)

master Wu og mig
(Master Wu og jeg efter et par timers privatlektion)

Workshop taijistick og standing:
Som skrevet i tidligere nyhedsbrev er det første gang jeg underviser i dette i Danmark. Jeg har oprindeligt lært den lille stick fra afdøde master Feng Zhigiang og også fra min Chenstilslærer master He Gong De.
Taijisticken er en lille kort stav (ca. 20 cm) som er fantastisk til at træne mindful bevægelser med stærke bånd til Qi Gong. Øvelserne fremmer samtidig dine færdigheder indenfor bl.a. taiji.
Du opnår et bedre flow i dine bevægelser og kombinationen af åndedræt, opmærksomhed og bevægelse er central og dine sener styrkes. Alle kan deltage og øvelserne kan tilpasses alle lige fra den seriøse martial art udøver til ældre borgere med selv kropslige udfordringer.
Workshoppen er delt op i to, hvor første del har fokus på taijisticken, anden del på standing meditation.
Du kan læse mere her og tilmelde dig:
taijistick og standing meditation

Kursus Kropsholdning:
Jeg tror det er 6. eller 7. gang jeg afholder dette kursus – og der er masser af brugbar viden om kroppen, skelettets mest hensigtsmæssige balancering og en bedre og mere bevægelses økonomisk brug af kroppen i stående stilling og under bevægelse.
Du kan læse mere her og tilmelde dig:
kursus kropsholdning

Qi Gong Uddannelse:
Et nyt modul er lige på trapperne i midten af marts, og der er stadig ledige pladser! Husk hvert modul er selvstændige moduller, hvor du lærer mindst to set til bunds så du kan undervise i dem samt standing meditation, daoyin – og meget mere. Underligt at skrive det – men min uddannelse er faktisk en af de ældste i landet – til gengæld ikke underligt at skrive – den mest tilbundsgående og undervist af en der selv har flere årtiers erfaring.
Du kan læse mere her og tilmelde dig:
qi gong uddannelse

Vifteform og pushhands:
Workshoppen er for både begynderen og den øvede der har trænet vifte noget tid.
Master Sam Tam’s vifteform består af seks dele. Den indeholder bevægelser fra Taijiformen, sværd, sabel og stokform – ligesom der er bevægelser som kan spores tilbage til de andre indre systemer – Baqua, Yingyi samt Yiquan.
Formen er interessant at arbejde med, smuk at iagttage, og bevægelserne udvikler god fleksibilitet og koordinering.
workshoppen betsår af to selvstændige dele – en med vifteform, og en med fokus på partnerøvelser og pushhands. Du kan vælge at tilmelde dig begge dele og kun den ene del, hvis det er dit ønske.
Du kan læse mere her og tilmelde dig:
vifteform og pushhands

DSC00152 - Kopi

Meditation:
En workshop med fokus på meditation og præsentation af forskellige meditationsformer. Fra siddende til stående og gående. Tid til fordybelse og nærvær – chokolade for krop og sjæl.
Du kan læse mere her og tilmelde dig:
meditation

Til sidst vil jeg blot nævne at i næste nyhedsbrev kommer der datoer på sommerlejren 2017 og som sagt en mere dybdegående beskrivelse af min rejse til Taiwan og mine oplevelser.
Husk – at hvis du ønsker at følge med i hvad der foregår på kursus siden for både fagfolk og lægmand omkring krop og krop og sind, så tilmeld dig vores nyhedsbrev hos det fleksible menneske, som jeg kører sammen med fysioterapeut Huong Le:
nyhedsbrev det fleksible menneske

Sidst, men ikke mindst, ønsker du at modtage behandling i kinesisk medicin eller coaching eller privat timer i Tai Chi eller Qi Gong, så kontakt mig direkte.

Februar hilsner

Torben

Kalender:
5. marts 10.00. – 15.00: Taijistick og standing
11. marts 10.00. – 17.00:
Kursus kropsholdning
18. – 19. marts 10.00. – 17. 00:
Qi Gong uddannelse
25. marts 10.00. – 15.00:
Vifteform og pushhands
26. marts 13.00. – 17.00
Meditation