Nyhedsbrev april 2017

billeder2

Foråret er over os – det siger kalenderen – selvom varmen lader vente på sig.
Ikke desto mindre er det tid at skue frem mod sommermånederne, og i den sammenhæng har jeg fået fastsat datoer og program for dette års sommerlejr. Udover sommerlejren, vil dette nyhedsbrev handle lidt om mit internetbaserede Tai Chi undervisningsprogram, som er så godt som klart til at blive udgivet, lidt om de kommende workshops, herunder Qi Gong master Robert Peng’s workshop og kurser i juni i Danmark – og lidt om igangværende taijiintensive og netop gennemført tuinamassage weekend og mine tanker omkring at oprette nogle flere kurser i det.

Sommerlejr:
Sidste sommer gennemførte jeg min første sommerlejr. Et 9 – dages intensivt forløb, med undervisning fra 9 – 17 hver dag. Med de tilbagemeldinger der kom, må det siges, at det var en succes! Jeg gentager det derfor i år fra 1. – 9. juli. Så skriv allerede datorene i din kalender nu, hvis du ønsker at deltage. Ligesom sidste år, vil det være muligt at tilmelde sig hele forløbet, en eller to weekender, en eller flere dage – så der er mange muligheder. Da jeg ønsker forløbet skal være intenst og nærværende med fuld fokus på alle deltagere, vil der være et begrænset antal pladser. Du kan læse meget mere om program og priser her.

sommerlejr 3
Exploringtaiji:
Omsider er mit internationale online undervisningsprogram i Tai Chi ved at være klart til at blive lanceret. Det bliver midten af maj – og det tegner til at blive rigtig godt. Det er naturligvis meget spændende for mig hvordan det bliver modtaget – ikke mindst i udlandet. Hvis ikke du tidligere har kigget på siden, så kan du se siden her, hvor det efterhånden blot er betalingsmodulerne og dermed adgangen til de respektive videoer der endnu ikke er helt klar.

Upcoming workshops:
Jeg er ved at være godt igennem et stort og omfattende vinter program, men der er stadig et par enkelte workshops allerede i næste weekend.
Lørdag er det Yiquan og Taijiruler – søndag en fire timers workshop i Qi Gong.

Yiquan og Taijiruler 22. april, 10 – 15:
Workshoppen er delt op i to selvstændige blokke, og det er muligt blot at tilmelde sig den ene, hvis det ikke er begge der har din interesse. Fra 10 – 13 er det Yiquan der er fokus på. De fem basis ting i Grandmaster Wang Xiang Zhai’s system som undervist til master Han Xin Yuan og derfra videre til min lærer master Sam Tam, vil blive gennemgået og undervist: Standing, mocabu (gang), Shili (soloøvelser), Fali (udløsning af indre styrke og circling arms (pushhands).
Det er blot anden gang jeg afholder en workshop i Yiquan i Danmark, så gå ikke glip af denne mulighed! Yiquan er formløst og der kræves ingen forudsætninger for at deltage.
Fra 13 – 15 handler det om Taijiruler. En taijiruler er en kort stav i en længde på ca. 20 cm. Der findes et hav af forskellige øvelser med den – primært i relation til helse og Qi Gong, og det at arbejde med fokus på Qi og et øget flow af samme.
Du kan læse mere om workshoppen her – og eventuelt tilmelde dig.

Workshop Qi gong 23. april 10 – 14:
På denne workshop vil vi arbejde med skærpet opmærksomhed og mindfull bevægelser, som sammensættes til en lille serie, hvor åndedræt og bevægelser koordineres og der arbejdes med oplevelsen af flow i bevægelserne.
Du vil lære et lille set du efter workshoppen kan træne videre på selv . En workshop med fordybelse og forkælelse for krop og sind.
Du kan læse mere om workshoppen her – og eventuelt tilmelde dig.

Qi Gong master Robert Peng:
De faste læsere vil kunne huske, at jeg dels har deltaget de gange Robert Peng har været i Danmark, og jeg også har skrevet anmeldelser omkring mine egne oplevelser af hans kurser. De Qi Gong øvelser Robert Peng tidligere har undervist i Danmark er “yin” af karakter – dvs. meget bløde og læner sig tæt opad dele af Hunyuan Qi Gongen som jeg selv underviser i. Sidste år udvidede han programmet til også at indeholde et par dage med Qi Gong healing, hvor deltagerne blev præsenteret for enkle healing teknikker, som kan udføres på klienter, venner og bekendte. Som altid når fokus er på at heale, skal man dog være klar på, at ens egen krop og sind, skal være stærk(t) og i balance.
Programmet for i år er udvidet noget i forhold til sidste år, og strækker sig fra 9. – 12. juni, hvoraf de to sidste dage har fokus på Qi Gong som behandlingsmetode (healing).
Det er muligt at tilmelde sig enkelte dage, og mit forslag vil umiddelbart være, at hvis du har lyst til at opleve Robert Peng, så er enten fredag aften eller både fredag/lørdag et godt sted at starte. Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig her.

Tuinamassage:
Sidste weekend afholdt jeg kursus i Tuinamassage for en lille gruppe. Det blev til en rigtig god weekend med stort engagement af de deltagende, og jeg har besluttet at afholde flere kurser i Tuina. Jeg har ikke besluttet mig endeligt for hvilken udformning det vil blive i, men det er helt sikkert ,at jeg vil bygge videre på den første weekend for de deltagere der var på – ligesom jeg vil tilbyde en “start – up” weekend for dem der ikke havde muligheden i sidste uge … Men mere om det i et senere nyhedsbrev. Du kan i nedenstående læse lidt om hvad Tuinamassage er.
Tui Na er en mere end 2000 år gammel kinesisk, medicinsk massageform, som blev udviklet under de store kinesiske krige for at mobilisere krigeren til kamp.
Formålet er at skabe frit flow samt at genskabe mobilitet og bevægelighed i kroppens led, bl.a. nakke, skulder, rygsøjle, hofte, knæ og ankler.
I Tui Na benyttes specielle håndteknikker, og det er disse særlige teknikker der adskiller Tui Na behandling fra andre massage former.
Tui Na er en integreret del af kinesisk medicin, som kombinerer meridianlære og anatomi, og i sin professionelle udformning, er det en kunstart.
Tuina massage bedrer egen kropsbrug og fremmer også din udvikling i Tai Chi og Qi Gong.

Taijiintensive:
Mit intensive Tai Chi forløb – taijiintensive/taijiinstruktør – er godt i gang, og der er rigeligt på tallerkenen for deltagerne. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at få mulighed for at undervise på et så detaljeret og dybt niveau, og jeg kan godt garantere at deltagerne bliver dygtige! Det første halvår vil blive afsluttet i juni med eksamen. Modul to vil starte op til september, og det vil kun være muligt at deltage der, hvis man har gennemført og bestået modul 1.
Hvis du overvejer på om forløbet kunne være noget for dig – så er du velkommen til at kontakte mig. Jeg starter formentligt et nyt modul 1 op i februar 2018.
Det var alt for denne gang – nederst opdateret, kronologisk kalender.

Aprilhilsner

Torben

Kalender:
22. april
10.00. – 15.00: Yiquan og Taijiruler
23. april 10.00. – 14.00: Workshop Qi Gong
13. – 14. maj 10.00. – 17.00: Kursus Kropsholdning 2
10 – 11 juni 10.00. – 17.00: Kursus Anatomi i bevægelse (ryg, bækken, balder, ben, fødder)
24. juni 10.00. – 14.00: Workshop skulder/skulderbælte
1. – 9. juli 09.00. – 17.00: Sommerlejr