Nyhedsbrev april, 2021

Kære alle, jeg håber I har fået en god start på det nye å! Det forgangne har unægtelig været et underligt et af slagsen og det er mit håb og ønske at alle er kommet igennem Coronapandemien med helbredet intakt. Finansielt har det været et tough år for mange af os selvstændige erhvervsdrivende med store økonomiske tab. Og “hjælpepakker”? Til det kan jeg blot sige og konstatere at det har været og er en skamplet på det danske “velfærdssamfund”. Mange er gået konkurs og har både måtte lukke deres virksomhed ned og flytte fra deres privat boliger. Den politisk annoncerede hjælp til ALLE erhvervsdrivende har intet at gøre med den virkelighed som en del har måtte leve og lever med. På den anden side af budgettet bruges der mellem 50 – 100 millioner – om dagen – på at teste borgerne, bl.a. med en test der blot har en validitet på 50 %. Og samtidig sætter flere uvildige eksperter spørgsmålstegn ved effekten og behovet for at udføre alle disse tests. Økonomi og prioritering er en underlig størrelse.

Som jeg tidligere har annonceret skriver jeg ikke så ofte nyhedsbrev på dette site længere (4 gange om året fremadrettet), men helliger min tid til de – nu to – onlinesites, exploringtaiji.com og den nye exploringqigong.com.
Samtidig er et væsentligt for mig når jeg skriver et nyhedsbrev at der er der noget at skrive om, så som annoncering af workshops, kurser o.l. Og alt det har naturligvis været lukket ned det meste af et års tid. Men nu begynder der at ske lidt igen … 

Dette nyhedsbrev il indeholde lidt info om kommende forårscamp, exploringqigong, certificerede instruktører samt dette års sommercamp.

Forårscamp 23. – 25. april:
Min forårscamp var oprindeligt primært tiltænkt eleverne fra udlandet, men endnu engang har corona restriktioner sat i kæp i hjulet for rejseaktiviteter, hvilket gør, at jeg ændrer lidt i programmet og reducerer til 3 dage i stedet for 5.
Er du interesseret i at høre mere, kan du skrive til mig på t.bremann@gmail.com
Dem der allerede er tilmeldt kontakter jeg direkte.

Exploringqigong:
Som de fleste af jer er bekendt med, lancerede jeg for ca. 3 år siden det store og omfattende online undervisning exploringtaiji. Det har været og er en stor succes. De tilmeldte er primært fra udlandet med relativt få danske subsribers – hvilket kan undre mig. Jeg underviser på engelsk ja, men et engelsk jeg tænker de fleste kan forstå. Og du bliver guidet og undervist step for step – fra begynder over øvet, til avanceret. Der er mange af ting i programmet der aldrig er undervist offentligt før, og med de flere forskellige tilmeldingsmuligheder, kan den enkelte vælge at f. eks starte ud med at tilmelde sig for en måned – og så senere tage 3 måneder, 1 år eller mere. Og der kan frameldes når den enkelte ønsker det. Samtidig er prisen sat meget lav – for at gøre det muligt for alle at deltage. Du kan tage et kig på program og indhold her.

I februar måned i år lancerede jeg så det helt nye program – exploringqigong.com, som navnet mere end antyder har fokus på Qigong. Jeg underviser Soaring Crane Qigong, Hunyuan Qigong, Emei Qigong, Baduanjin Qigong, 5-animal Qigong, åndedrætsøvelser, meditation, m.m. Alt bliver undervist fra begyndelse til slut med klare og tydelige demonstrationer og forklaringer. Derudover modtager dem der er tilmeldt også en del skriftligt materiale om de enkelte Qigong-set.
Der er brugt mange ressourcer på at skabe en både flot og instruktion undervisningsplatform. Du kan se mere her.

Certificerede instruktører:
Da jeg for flere år siden skabte Taijiintensive – et meget intensivt undervisningsforløb i Taiji bygget op omkring moduler, var det dels min hensigt at give noget af al den viden videre jeg har tilegnet mig gennem årene på et højt niveau, og samtidig skabe mulighed for at der på sigt, kunne tilbydes Taiji undervisning på et højt plan rundt om i landet. Vi er godt på vej til at lykkes med sidstnævnte, og jeg er stolt af at kunne sige, at det nu ikke kun er på Sjælland det er muligt at modtage kvalificeret Taijiundervisning, men også på Fyn og i Jylland. Deltagererne på Taijiintensive har modtaget mange hundrede timers face-to-face undervisning af undertegnede – og øvet i endnu flere timer selv. En stor indsats, investering og dedikering.
Men – og der er lidt malurt i bægeret – jeg oplever desværre stadig, at en del andre udbyder undervisning i Taiji, uden at være kompetent til at undervise. Og det er IKKE i orden! Jeg har sagt og skrevet det før: Det er ikke nok at have en interesse i Taiji, have gået på et aftenskolehold e.l., deltaget på en workshops her der – og så påtage sig et store ansvar det er, at undervise i Taiji. Det yder ikke Taiji retfærdighed, og eventuelle elever der har et reelt ønske om at gå til Taiji, bliver snydt.
I Danmark har vi desværre ikke en officiel autorisation – og jeg tvivler på vi får foreløbigt, og slet ikke hvis alle mulige uden kompetencer underviser i det – ligesom vi har inden for mange andre fag. Men vi kan vælge at have respekt for faget, og have en høj moral. Jeg vil i nær fremtid på min hjemmeside –  internalmartial.dk – offentliggøre hvem der er certificeret til at undervise og i hvad, indenfor Master Sam Tams system. Men for god ordens skyld, vil jeg nævne dem her:

Karsten Dromph
Susan Dromph
Martin Qvist
Peter Munthe-Kaas
Huong Le Nguyen
 (udelukkende vifteform)
(Alle ovenstående er at finde på Sjælland)
Liane Johansen (Jylland)
Janne Knabe Nielsen (Fyn)

Sommerlejr 3. juli – 11. juli 2021:


Derudover Ole Eskildsen med primært fokus på Yiquan.

Ingen andre er kvalificeret til at undervise i Master Sam Tams system.
 

Forårshilsner

Torben