oktober 2015

snake creeps down

Nyhedsbrev oktober 2015

     Så er efteråret over os, og mens jeg skriver dette nyhedsbrev blæser og regner det udenfor.
Indholdet denne gang vil være lidt om min netop overståede tur til Sam Tam, lidt update på Tai Chi bogen, lidt om workshops, Qi Gong uddannelse, m.m.

Tai Chi bogen:
Bogen har nu været ude i godt seks uger, og jeg har modtaget nogle flotte tilbagemeldinger og salget ser fint ud for den type bog. Turbine Forlaget har skabt en mulighed for, at interesserede kan forhandle bogen selv. Det er et rigtig godt tiltag, og der er pt. 3 – 4 stykker der har benyttet  sig af det.
Der er flere måder det kan foregå på, enten ved indkøb af fem bøger eller mere, ved at reklamere på ens eventuelle hjemmeside og lade Turbine stå for det hele – samt en tredje mulighed der ligger et sted midt i mellem. Hvorom alting er, så skaber det en øget interesse og et samlet større salg, og der er naturligvis en avance at hente til dem der ønsker at kunne tilbyde bogen til egne elever, klienter, m.m. Kontakt mig endelig hvis du er interesseret i at høre mere.

Mit ophold hos Sam Tam:
Jeg kom hjem forrige søndag efter en fantastisk – og hård tur til Sam Tam. Hård, fordi jeg var på hver dag fra tidlig morgen til sen aften og nogle gange over midnat og trænede omkring 10 timer dagligt. Der var som altid flere af hans derboende elever som kom forbi flere gange for at træne “bouncing” (release af internal force, hvor træningspartneren flyver gennem luften og rammer madrassen på væggen, som hænger der for det samme), eller andre partner- og pushhandsøvelser. De sidste dage kom en englænder der tidligere har deltaget på workshop med Sam Tam i København over, og skulle bo hos Sam Tam nogle dage. Jeg trænede naturligvis også med ham – og hjalp ham til en større forståelse af Sam Tam’s system, på opfordring fra Sam Tam.
Min egen træning og den undervisning jeg modtog, bestod udover Tai Chi formen og masser af kontaktøvelser med Sam Tam, af finetuning af vifteformen og stokformen, naturligvis tjek af standings, sværdform, forskellige Qi Gong øvelser, træne at gå i baguacirklen, m.m. Så fysisk og mentalt var der rigeligt at se til.
Det er hårdt og meget intenst, og nogle ville måske synes for hårdt til tider. Men det er mit eget valg – Sam Tam har aldrig presset mig til at have den relation til ham og hans kunst som jeg har – det har jeg selv sagt ja til og accepteret.
Og jeg kan ikke beskrive i ord det privilegium det er, at have en lærer der i den grad engagerer sig i en – ikke kun i undervisningssituationen, men også som menneske, min gøren og laden med råd og vejledning.
Intimiderende? Grænseoverskridende? Til tider ja, og jeg har altid min “midtvejskrise”, omend den fylder mindre for hver gang jeg besøger ham. Men jeg havner altid i samme tilstand når jeg sidder i lufthavnen og drikker min fadøl og reflekterer over min tur – hvornår kan jeg komme tilbage igen!
Intet andet menneske påvirker mig så meget og bevirker at jeg rykker mig mentalt, psykisk og fysisk, som han gør. Og uden den direkthed han udsætter mig for, intensiteten ved at være så meget sammen, til tider udmattelsen – ville jeg aldrig flytte mig på samme måde. Jeg bliver provokeret og udfordret, til tider får jeg lov at mærke fysisk smerte, når han demonstrerer sine uovertrufne færdigheder indenfor kampkunst. Uden at skade mig – lige til grænsen, som det var tilfældet på det mentale plan. Og jeg er taknemmelig. Måske ikke lige i øjeblikket, men senere.
Det er ikke i vores komfortzone vi rykker, vi må ud af den sikre havn, ud i ukendt land, for at finde et nyt ståsted, åbne en ny dør. Og så lade det bundfælde sig. Jeg værdsætter at have et menneske omkring mig i mit liv, der kan give mig de skub der er nødvendige – for mig. Pege i retninger jeg ikke selv vidste fandtes eller blot kunne skimte til tider. Jeg er privilegeret, at have en lærer der er kompetent, der kan hjælpe mig i min fortsatte udvikling, der kan udfordre mig personligt – og som ved præcist hvor langt han kan gå med mig.
Det er dog værd at huske på, at det ikke er tilfældigt, jeg har ikke blot været “heldig” at have haft gode lærere. Jeg har opsøgt heldet, jeg har øvet og øvet, jeg har rejst verden rundt, til tider uden at vide om den jeg søgte var der hvor jeg tog hen – jeg har bevæget mig ud af min komfortzone igen og igen. Jeg har brugt tid og penge, taget store chancer og investeret mig selv. Intet er kommet af sig selv – intet. Og mine lærere – Sam Tam de sidste 10 år – har undervist mig med afsæt i mit ståsted, mit tydelige ønske om at lære og mit personlige engagement.
Den ene lærer har ført til den anden – hvor adgangsbilletten fra min side af har været at øve og træne. Og have tillid til læreren og processen. Både Sam Tam og Huang Xiangxian har sagt – “You must have 100% fate”. Det skal ikke ses som en blind, guruagtig tillid til en tilfældig person, men tillid til en kompetent lærer og et godt system.
Herhjemme underviser mange i Tai Chi og/eller Qi Gong uden nogensinde at have haft en lærer. Måske har de deltaget på en workshop hist og pist. Det er ikke det samme som at have/eller have haft en personlig lærer.
I min bog har jeg på et tidspunkt brugt citatet: “To become a teacher, you have to be a student first”. I folkeskolen er lærerne uddannet til at varetage deres job. Det samme gør sig gældende for gymnasier, universiteter, m.m. Men når det kommer til Tai Chi og Qi Gong påtager gud og hvermand sig gerne lærerrollen – til tider blot for at tjene et par håndører. Bl..a derfor har mange lærere svært ved at fastholde deres elever, men må i stedet gang på gang starte op med at undervise nye. Tai Chi og Qi Gong giver simpelthen ikke de lovede resultater til eleverne. Og hvordan skulle de? Hvis læreren ikke selv ved hvad der undervises i ? Og så bliver det pludselig svært at have “100% fate …”
Hvis det er muligt at finde en kompetent lærer – så benyt dig af det! Få undervisning, modtag supervision, stil spørgsmål, træn, øv dig.
At være lærer er et stort ansvar – og som lærere vil vi gerne udvikle – og ikke afvikle. Tai Chi og Qi Gong er fantastisk – men det er hverken aerobic, dans, pilates, e.l. Det er baseret på nogle fundamentale grundprincipper – og tager tid at lære. Og endnu længere at blive en dygtig og kompetent lærer.

Workshops:
Der er allerede godt gang i workshoppene – i weekenden blev der gået til den med Tai Chi form, vifte- og stokform, pushhands og grundøvelser. Jeg vil fremadrettet afholde en del små workshops hvor jeg f. eks tager én sektion af Tai Chi formen pr. workshop og gennemgår grundigt – det samme vil være tilfældet med vifte og stokform. Og så bliver der masser af Qi Gong henover vinteren. Bl.a. vil jeg undervise i Qi Gong øvelser med en lille stav – en Tai Chi ruler. Men mere om det i næste nyhedsbrev. Du kan se i bunden af dette, hvilke workshops der er lige rundt om hjørnet.

Qigong Uddannelse:
Tiden nærmer sig for Qi Gong uddannelse – nærmere bestemt 31/10 – 1/11. Hvert modul er selvstændige moduler bestående af to weekender og en supervisionsdag i mellem de to weekender. Dato på weekend to aftales med deltagerne på weekend et.
Jeg kan godt garantere for, at der er masser af spændende indhold at se frem til! Både teori – og naturligvis rigtig mange praktisk anvendelige Qi Gong- og åndedrætsøvelser, standing, walking, m.m. Og du vil lære det så du kan det, forstår det – og kan formidle det. Der er stadig enkelte pladser – tjek ud på nedenstående link eller send mig en mail:
https://billetto.dk/da/events/qi-gong-uddannelse

Undervisning og privatlektioner:
Den kontinuerlige undervisning er godt i gang – er du interesseret kan du se tidspunkter, dage og priser på nedenstående link:
http://internalmartialart.dk/undervisning/
Derudover er der flere og flere der enten kombinerer den kontinuerlige holdundervisning med privattimer eller blot booker privatlektioner. Du er velkommen til at kontakte mig hvis du vil høre mere.

Upcoming workshops:
11. oktober Workshop grounding og sensitivitetsøvelser (13-17)
http://www.denintelligentekrop.dk/workshop-grounding-og-sensitivitet

17. oktober Workshop Kropsbevidsthed og afspænding (10 -14)
http://www.denintelligentekrop.dk/workshop-kropsbevidsthed-og-afspaending-torben-bremann

24. oktober: Workshop Qi Gong (10 -14)
http://www.denintelligentekrop.dk/workshop-qi-gong

25. oktober Workshop mobilitets- og løsneøvelser (13 -17)
http://www.denintelligentekrop.dk/workshop-mobilitets-og-loesneoevelser

31/10 – 1/11 Qi Gong uddannelse (10 – 17, 9 -16)
https://billetto.dk/da/events/qi-gong-uddannelse

7. november: Kursus kropsholdning (10 – 17)
http://www.denintelligentekrop.dk/kropsholdning-kursus-torben-bremann

3. november: Workshop Levende fødder (13 – 17)
http://www.denintelligentekrop.dk/workshop-levende-foedder-med-torben-bremann

 

Oktoberhilsner

Torben