Nyhedsbrev marts 2017

Foråret står for døren – håber jeg – og inden længe er det igen lidt sjovere at træne udenfor.
Det har været lidt af en “brat” landing at komme tilbage fra Singapore og Taiwan, både vejrmæssigt og især arbejdsmæssigt. Ved at kigge i kalenderen kan jeg se, at første gang jeg har en fridag er søndag 25. juni!
Men det er meget livsbekræftende og motiverende arbejde jeg er i gang med og det som ligger forude – så jeg er godt tilfreds.
Dette nyhedsbrev vil primært have fokus på de mange spændende kurser, workshops og uddannelsesforløb som er i nær fremtid, lidt mere fra min rejse til Taiwan og ideen om at genoptage min gamle tanke om at arrangere en træningstur dertil, lidt om mit igangværende taiji intensive som kører på 2. måned, lidt om mit internet baserede undervisningsprogram exploringtaiji som omsider er tæt på en premiere – og så datoer på sommerlejren.

Rejse Taiwan:
I forrige nyhedsbrev skrev jeg lidt om Huong’s og min tur.
For en del år tilbage efter at have været på Taiwan 4-5 gange, besluttede jeg mig for, udelukkende at tage til min hoved lærer siden 2005 master Sam Tam, for at fokusere på hans system og det han underviste mig. Nu bød muligheden sig for at tage til Taiwan igen, og jeg følte samtidig jeg var, og er, så godt forankret i Sam Tam’s system, at der var plads til inspiration og læring fra en anden vinkel. Det viste sig at holde stik.

Som beskrevet har den gruppe jeg tidligere har lært fra delt sig op, og hver især fokuserer på den retning, som de skønner er rigtig for dem og underviser i dag forskellige steder i Taipei, hvor det hele tidligere var samlet på et og samme spot i 228 Peace Park, Taipei.
Deres fælles lærer (master Jeng) leder som beskrevet ikke længere gruppen (bor i en alder af 100 nu på plejehjem) og han har gennem sine årtiers undervisning af sine bedste elever, skabt plads til og mulighed for, at de kunne udvikle sig i den retning, som de selv havde lyst til. Naturligvis med en fælles base og et udspring i hans undervisning og tilgang.
Jeg føler mig virkelig privilegeret over at have lært fra master Jeng, tilbage dengang hvor hele gruppen var intakt. Og jeg fik samtidig mulighed for at præsentere min gode ven og træningsmakker Jeppe for gruppen – ligesom en del andre lærere bosiddende forskellige steder i Europa. Det er en æra og en tid der er forbi, og jeg kan huske, at jeg dengang ved mit første møde med gruppen, beskrev det som at være vidne til en del af historiens vingesus, en fornemmelse af hvordan træningen foregik i “gamle dage” …
Den var hård, intens, langvarig – og “learning by doing” og Sam Tam’s “you have to put in a little effort” stod i lysende neon.
I dag er træningen ikke på samme måde intens, og det er ikke længere let for en helt ny, at finde ud af hvor de forskellige underviser henne, ligesom de ikke nødvendigvis selv underviser dig direkte, men i stedet lader en af deres elever gøre det. Med mindre du kender dem i forvejen, og selv har et vist niveau og erfaring.
Da de har valgt forskellige retninger at fokusere deres træning og undervisning i, er der naturligt nogle ting, der umiddelbart synes lettere at integrere i de ting der er kernen i Sam Tam’ system: At arbejde med at sænke qi’en når først du har lært at sanse den og bygge den op, bevæge dig fra centret og forbinde til centret, yielde, yielde, yielde, arbejde med “yi” (mind), open/close, etc.
Derudover i særlig grad for dem der arbejder med master Huang’s system og 5 relaxing exercises, komme mere i dybden med dem og forstå spiralerne og forbindelserne i dem led for led, og kunne demonstrere det, for at opnå evnen til at være “song” på et dybere plan.
Langt de fleste i Vesten (og Østen) træner udelukkende de øvelser til at lære at give slip, rette opmærksomheden ind i kroppen, være integreret fysisk og mentalt, forbinde kroppen i niveauer o.l. – hvilket jeg godt kan afsløre blot er en begyndelse …

På det personlige plan fik jeg nogle rigtig gode rettelser med hjem og nogle hints til inspiration for min egen udvikling, og jeg kan allerede nu, efter en så kort periode med mulighed for at arbejde med det, afsløre at jeg mærker en forskel. Både mine elever på taiji intensive og mine kommende elever/studerende på exploringtaiji, vil få glæde af, og lære mere om, disse helt essentielle ting, der er kernen i 5 relaxing exercises.
DSC00262 - Kopi
(Huong, undertegnede, Shen,Shen Yuan og elever af ham)

For Huong, der først for nylig har fundet en dybere interesse i det “internal” i taiji, var det naturligvis en stor oplevelse og inspiration, at mærke på egen krop, hvad det betyder og effekten af, at en person med mange års erfaring med indre arbejde, blot med en let berøring kan få ens struktur til at kollapse og med lethed og ubesværet være i fuldstændig kontrol over hvad de vil vælge at gøre og hvilken retning de ønsker at sende en i.
På baggrund af mine oplevelser denne gang, tænker jeg det som et sandsynligt scenarie, at Huong og jeg i fælleskab arrangerer en rejse for en lille gruppe til Taiwan i sommeren 2018, og arrangerer undervisning for denne gruppe, af et par stykker af de lærere, der er toppen af kransekagen.
Alt er endnu blot på idegrundlag, men hvis du tænker det måske kunne være noget for dig, så smid mig gerne en mail.

Taijiintensive/instruktør
Mit intensive forløb er i fuld gang, og jeg tror der er rigeligt på tallerkenen for de fleste af deltagerne at arbejde med. Udover naturligvis at indeholde de absolut væsentligste ting for at skabe et godt fundament og udgangspunkt at udvikle fra, så bliver der virkelig stukket dybt – også i forhold til “the civil art”, at kunne integrere evnen til at give slip, yielde, mærke efter, være til stede i nuet, være fysisk og mentalt grounded og forbundet, m.m. i det civile liv. Dér hvor det virkelig tæller og giver mening, og altså ikke “blot” som en martial art. Undervisningen og læringsprocessen er intens, og der ydes et stort engagement og involvering fra samtlige deltagere. Det er et privilegium at have mulighed for at undervise på et sådant niveau.

Exploringtaiji:
Nu er der blot små tre uger til min nye, internationale undervisningsplatform
exploringtaiji – omsider officielt er en realitet og muligt at abonnere på.
Jeg glæder mig virkelig meget til at præsentere det, og jeg tør godt vove den påstand, at der ikke eksisterer noget på markedet med den samme dybde og åbenhed, som denne platform indeholder. Tanken har været, at gøre det muligt for elever der bor langt fra undertegnede, at få mulighed for at modtage undervisning i deres eget hjem. Undervisningen og instruktionerne er dybdegående og omfattende, og selvom hands on undervisning naturligvis altid vil være at foretrække, så er dette både et godt supplement til det, og en kvalificeret mulighed for undervisning på et højt niveau, for dem der af forskellige grunde ikke kan modtage undervisning direkte.
Hold øje med siden – det varer ikke længe før du kan tilmelde dig!
Udover træningsvideoerne, vil der løbende blive skrevet blog indlæg, som går i dybden med forskellige emner og temaer indenfor Taiji og internal martial arts i almindelighed.

Sommerlejr 2017:
Sidste år i juli måned afholdt jeg min første sommerlejr og den foregik hjemme hos mig selv, for at skabe noget af det samme miljø – at være “housetrainded” – jeg gennem årene selv har oplevet som elev hos mine forskellige lærere. Den varede 9 dage inkluderende 2 weekends, med forskellige tilmeldingsmuligheder, så alle der havde tid og lyst, kunne tilmelde sig i det omfang deres kalender tillod det.
Der var forskellige temaer henover de 9 dage, med en rød tråd igennem.
Sommerlejren var meget succesfuld, og tilbagemeldingerne positive.
Jeg afholder igen i år sommerlejr, og efter lidt overvejelser er tidspunktet faldet på stort set samme uger som sidste år – uge 26 – 27 (1. – 9. juli)
Endeligt program vil blive annonceret ud ca. 1. april. Men skriv allerede datoerne i din kalender nu.
Du kan via dette link se strukturen på opbygningen af sommerlejren sidste år, som vil blive den samme i år, dog med et andet indhold: Sommerlejr 2016

Qi Gong uddannelse:
Et nyt hold løber af stablen kommende weekend (18. – 19. marts). Modulet vil omhandle 4. og 5. set af Soaring Crane samt repetition af 1.,2. og 3. set.
Husk – at hvis du tidligere har deltaget og gennemført et af modulerne, så kan du deltage til en stærkt reduceret pris, (sigtet har altid været og er, at bidrage til at gøre deltagerne så dygtige som muligt) og dermed få en brush up samt en masse ny inspiration, da min egen udvikling hele tiden tager fart. Der er i skrivende stund to ledige pladser.

Kurser, workshops og uddannelser:
Som de fleste af jer ved, har jeg gennem en årrække afholdt en el del workshops og kurser hos den intelligente krop. Fra 1. april i år, hører det historien til, og fremadrettet vil jeg udelukkende afholde kurser og workshop i min og Huong’s kursusvirksomhed – det fleksible menneske.
Vi har sammensat et meget spændende forårs- og sommerprogram, som du kan se her:
kalender
Der er en god blanding af både workshops, kurser og uddannelsesforløb.
Hvis du ønsker at følge med i hvad vi har at tilbyde og modtage vores månedlige nyhedsbrev, der fra tid til anden indeholder spændende og relevante artikler – nyhedsbrevet i næste uge har en stor artikler om smerter – så kan du tilmelde dig nyhedsbrevet
her.
header 3
   Til sidst vil jeg blot tilføje, at jeg er i gang med at planlægge min egen sommer. I den forbindelse vil jeg i videst mulig omfang, søge at tage hensyn til det støt stigende antal af privatpersoner og undervisere der bruger noget af deres ferie på at komme og tage privat timer hos undertegnede.
Hvis du tænker det er noget for dig – så meld gerne ud i god tid, da jeg af erfaring ved, at kalenderen hurtigt fyldes op.

Oversigt over kurser og workshops lige rundt om hjørnet:
18. – 19. marts 10.00. – 17. 00: Qi Gong uddannelse
25. marts 10.00. – 15.00: Vifteform og pushhands
26. marts 13.00. – 17.00:
Meditation
8. – 9. april 10.00. – 17.00:
Tuina massage
22. april 10.00. – 15.00:
Yiquan og Taijiruler
23. april 10.00. – 14.00:
Workshop Qi Gong

Forårshilsner,

Torben