Nyhedsbrev januar 2017,2.

 

DSC05750
Så kom året i gang og mit vinter/forårsprogram er stort set færdig tilrettelagt. Når jeg skriver stort set, er det fordi jeg, at jeg formentlig smider en enkelt eller to workshops mere ind – alt efter hvordan foråret former sig, og hvilke ønsker der kommer fra elever.
Jeg skal en tur til Taiwan det meste af februar, formentlig til Sam Tam i maj, og muligvis kombinerer jeg det med at afholde en workshop i Santa Cruz, som jeg har lovet at gøre i år.
Nyhedsbrevet som helhed vil handle lidt om hvad der er på tapetet fra mig i de kommende måneder.

Åbent hus og behandling:
som jeg skrev i forrige nyhedsbrev vil jeg i samarbejde med Rygklinik Gladsaxe og Huong fortsætte vores gratis åbent hus arrangementer henover vinter/foråret. Vores første i år er 17. januar og fokus er på sundhedstjek. Du kan læse mere om det under kalenderen længere nede og via linket tilmelde dig arrangementet.
Som ligeledes beskrevet tidligere, så er det igen muligt at booke behandlinger hos mig, da jeg her fra januar er startet fast op med at give behandling hos Rygklinik Gladsaxe. Jeg benytter behandlingsmetoderne fra kinesisk medicin – akupunktur, massage, refleksologi, kost, qi gong, m.m. – ligesom det også er muligt at booke sessions i coaching, personlig træning, m.m., som jeg ellers tidligere udelukkende har afholdt i Charlottehaven.

Tai Chi instruktør/Tai Chi intensive:
Programmet er klart til det meget spændende, dybdegående og intensive forløb der starter sidste weekend i januar. Forløbet strækker sig over 6 selvstændige moduler, og du binder dig ikke for mere end et modul af gangen. Der er pt. EN ledig plads – så er det noget du overvejer på, så er det tid at kontakte mig nu!
Jeg har udover selve programmet samtidig skabt en masse fordele for dem der deltager udover det i forvejen indholdsrige program. Det er min klare ambition, at skabe nogle dygtige instruktører/elever, som på sigt gerne skulle ende på et højere niveau end jeg selv er.

Online undervisning:
I fredags fik jeg optaget en teaser til min kommende online undervisning i Tai Chi – “Exploring taiji”.
Og på søndag skyder vi resten af videoerne til de første 6 måneder af programmet. Jeg har haft ideen til det i mange år – men nu nærmer det sig altså en realitet. Det er et stort og ambitiøst program, som vil være på (let forståeligt) engelsk, da det bl.a. er målrettet hele det internationale marked. Jeg har allerede nu fået henvendelser fra andre internationale undervisere om, at jeg “endelig ikke må undervise for åbent”. Men det er lige præcis det jeg vil – undervise åbent, ærligt og fra hjertet. Og selv om jeg bestemt ikke selv har modtaget kronologisk undervisning, så har jeg sammensat programmet, så det tager dig fra A-B-C, etc.
Min topprioritet er, at skabe dygtige instruktører/elever, og jeg ser kun mig selv som en succes som underviser, hvis det lykkes mig. Eller som nedenstående citat så smukt beskriver det:

A good teachers is like a candle – – it consumes itself to light the way for others.

Kontinuerlig undervisning:
I forbindelse med opstart af Tai Chi intensive bliver der samtidig lukket ned for den kontinuerlige mandagsundervisning, så januar er sidste måned med det.
Torsdags undervisningen er fra januar en anelse anderledes i indhold derhen, at der er stort fokus på at ALLE kan være med i timen fra 18 – 19, hvor vi træner basis bevægelser, enkelte Qi Gong øvelser – og naturligvis form. Så er du begynder, er der også plads til dig her!
I timen fra 19 – 20 er der fokus på partnerøvelser og ind imellem lidt sværdform. Sværdformen træner vi i øvrigt fast om mandagen i januar fra 20 – 20.30.
Jeg ville rigtig gerne have oprettet et kontinuerligt Qi Gong hold, men jeg kunne simpelthen ikke finde tiden til det pt. Så dem af jer der ønsker at gå på et hos mig, har muligheden torsdag morgener fra 8 – 9 i Charlottehaven. Og så har jeg sat en enkelt Qi Gong workshop op i forårsprogrammet – så det er også en mulighed.

Qi Gong uddannelse:
Nyt hold er slået op – så det er blot et spørgsmål om at tilmelde sig!
Denne ombæring er det 4. og 5. set af soaring crane – og naturligvis som altid en del andre spændende Qi Gong øvelser, åndedræt, teori, standing meditation, daoyin, m.m.
Det er nu mere end 10 år siden jeg oprettede mine første instruktør hold i Qi Gong – langt før end alle de andre udbydere der er på markedet i dag.
Ind imellem kan jeg stadig blive lidt “rystet” i min grundvold, når jeg ser HVEM der underviser og HVAD der undervises i! Det er bestemt ikke altid det yder retfærdighed i forhold til de muligheder der er i Qi Gong.
Men vi lever i et frit land, hvor alle kan tilbyde undervisning i hvad som helst. Med eller uden personlig erfaring.
Du kan deltage på uddannelsen uanset om du er fuldstændig begynder eller har erfaring med Qi Gong. Husk også, at alle jer der tidligere har deltaget på dette modul, kan deltage til en reduceret pris, hvis der ønskes friske input eller yderligere supervision.

Tuinamassage:
Jeg har også fundet plads i programmet til et weekend kursus med den kinesiske massageform Tuina.
Tuina er en mere end 2000 år gammel kinesisk, medicinsk massageform, som blev udviklet under de store kinesiske krige for at mobilisere krigeren til kamp.
Formålet er at skabe frit flow samt at genskabe mobilitet og bevægelighed i kroppens led, bl.a. nakke, skulder, rygsøjle, hofte, knæ og ankler.
I Tuina benyttes specielle håndteknikker, og det er disse særlige teknikker der adskiller Tuina behandling fra andre massage former.
Tuina er en integreret del af kinesisk medicin, som kombinerer meridianlære og anatomi, og i sin professionelle udformning, er det en kunstart.
Når du modtager Tuina massage vil du oftest være fuldt påklædt (helst iført løstsiddende tøj), selvom massagen til tider foregår på bar hud, afhængig af den problematik der arbejdes med.
Tuina er en fantastisk effektiv form for behandling, da den er udviklet til at skabe resultater hurtigt og effektivt.
Behandlingen foregår på briks.
Kurset henvender sig til alle – uanset om du i forvejen arbejder med behandling og ønsker at lære nogle nye teknikker, eller f. eks er underviser i kampkunst og ønsker at lære enkle massageteknikker – eller måske blot har et ønske om at lære det grundlæggende i en massageform, så du kan foretage en hjemmebehandling.

Workshops:
Workshop programmet er så godt som fuldt for vinter/forår i forhold til hvad jeg har til rådighed af tid.
Udover workshop, uddannelser og tuinamassage kurset, så har jeg også opretet nogle fagkurser med fokus på anatomi i bevægelse og naturligvis optimering af kropsholdning. Du vil høre meget mere om det på et senere tidspunkt. Og som noget nyt, vil jeg på nogle workshops – og fagkurserne – undervise sammen med Huong, hvor vi finder det relevant. Det vil sige to undervisere med masser af faglighed i bagagen, samme lave pris som altid. En lille smagsprøve på det, er vores fælles åndedrætsworkshop 21. januar. Det bliver en spændende workshop, som jeg varmt kan anbefale med mange forskellige input.

Bootcamp – én for seniorer, én for mænd
Når jeg nu skriver at jeg vil afholde enkelte workshops og fagkurser sammen med Huong, så bør jeg også nævne vores kommende seniorbootcamp, som er et spændende 6 – ugers program sammensat med særligt fokus for alle mænd og kvinder over 50. Det vil foregå i Charlottehaven, og du kan læse meget mere om det ved at følge linket i kalenderen. Og for femte gange afholder jeg mit “mandeforløb” – også i Charlottehaven, og også det kan du læse mere om ved at følge linket. Begge forløb ligger måske en anelse udenfor hvad du normalt læser om i mine nyhedsbreve, men det gør dem bestemt ikke mindre udbytterige. Og de er begge spækket med både undervisning, træning, skriftligt materiale, foredrag, og meget mere. To forløb med masser af value for Money.

Rejse Taiwan:
I februar rejser jeg til Taiwan sammen med Huong. Det primære formål med rejsen er naturligvis træning – og særligt ser jeg frem til at gense master Shen Shen Yuan, som jeg tidligere har haft i Danmark og master Wu, som er en af de absolut “blødeste” jeg har modtaget undervisning af i pushhands. Og, så er det mit håb at jeg får mulighed for at lære fra vel nok den dygtigste jeg nogensinde har mødt, når det kommer til at slippe ud af “låse” (chinna). (Jeppe ved hvad jeg mener og hvem:))
Derudover er tanken at vi vil forsøge at finde samarbejdspartnere til nogle af de produkter vi er begyndt at sælge i Rygklinik Gladsaxes webshop, og vi håber på, at kunne udvide sortimentet med vifter, måske sværd, dragter og the. Vi får se. Jeg/vi glæder os meget til at komme af sted – til februar er det faktisk 4 år siden jeg var der sidst.

Private sessions:
Sidst – men ikke mindst – husk, at det er mulgiit for dig at gøre som mange andre – booke private sessions. Både hvis du vil superviseres eller vil lære nyt. For de Taiji og Yiquan interesserede kan jeg fortællle, at jeg permanent har en madras stående opad væggen til at træne bouncing og fajing.
Og – som en absolut sidste ting – noter gerne allerede nu, at jeg igen i år afholder en “hometrained” sommerlejr i juli!

Kalender:
17. januar 18.00. – 19.30. Åbent hus – sundhedstjek
21. januar 10.00. – 13.00: Workshop Åndedræt
22. januar 10.00. – 15.00: Stokform og pushhands
27. februar – 6. april Bootcamp for seniorer
1. marts – 17. maj  Bootcamp for mænd
5. marts 10.00. – 15.00: Taijistick og standing
18. – 19. marts 10.00. – 17. 00: Qi Gong uddannelse
25. marts 10.00. – 15.00: Vifteform og pushhands
8. – 9. april 10.00. – 17.00:Tuina massage
22. april 10.00. – 15.00: Yiquan og Taijiruler
23. april 10.00. – 14.00: Workshop Qi Gong

Januar hilsner;

Torben